Over ons

UCTB is een Belgisch wielerteam dat actief is in zowel binnen als buitenland, met een heldere visie, een duidelijke missie en enkele belangrijke kernwaarden. Deze belangrijke kernwaarden zitten dan ook al verweven in onze teamnaam:

Unlimited: Werk, Gezinsleven of andere verplichtingen kunnen sporters het gevoel geven gelimiteerd te zijn. Bij UCTB maken wij er ons doel van om die limieten te doorbreken door ondersteuning te bieden bij competitie op een niveau dat combineerbaar is met die dagdagelijkse verplichtingen.

Cycling: De passie voor de wielersport is dè grote pijler waar het bij al onze leden om draait. Al onze renners hebben een competitief verleden in de sport en dit zelfs op hoog niveau. Provinciale titels bij de elite zonder contract, een Belgische titel bij de WTK in het veldrijden en zelfs een gewezen profcarrière zijn maar enkele verwezenlijkingen die onze renners in het verleden hebben behaald.

Team: Het groepsgevoel is voor ons heel belangrijk. We zijn een groep vrienden die zich samen wil amuseren door het beoefenen van een gezamenlijke passie. Hierdoor komen we naar buiten als een hecht team dat er samen voor wil gaan.

Belgium: We zijn aangesloten bij de Belgische wielerbond en rijden wedstrijden in België om ons te meten met onze landgenoten, maar we rijden ook buitenlandse wedstrijden waar we het Belgische wielrennen vertegenwoordigen.