Over ons

UCTB 


Is een Belgisch wielerteam dat actief is in zowel binnen- als buitenland, met een heldere visie, een duidelijke missie en enkele belangrijke kernwaarden. Deze belangrijke kernwaarden zitten dan ook al verweven in onze teamnaam:

Unlimited:
Werk, gezinsleven of andere verplichtingen kunnen sporters het gevoel geven gelimiteerd te zijn. Bij UCTB maken wij er ons doel van om die limieten te doorbreken door ondersteuning te bieden bij competitie op een niveau dat combineerbaar is met die dagdagelijkse verplichtingen.

Cycling:
De passie voor de wielersport is de grote pijler waar het bij al onze leden om draait. Al onze renners hebben een competitief verleden in de sport en dit zelfs op hoog niveau. Een gewezen profcarrière, internationale podiums bij de U23, provinciale titels bij de U23, elite2 en elite3, Belgische titels bij de elite3 en de atletiek dit zijn maar enkele verwezenlijkingen die onze renners in het verleden hebben behaald.

Team:
Het groepsgevoel is voor ons heel belangrijk. We zijn een groep vrienden die zich samen wil amuseren door het beoefenen van een gezamenlijke passie. Hierdoor komen we naar buiten als een hecht team dat er samen voor wil gaan.

Belgium:
We zijn aangesloten bij de Belgische wielerbond en rijden wedstrijden in Belgi√ę bij de elite2 en elite3.
Op regelmatige basis rijden we ook buitenlandse wedstrijden op zeer selectieve omlopen waar we succesvol het Belgische wielrennen vertegenwoordigen.