Skoda Velodom Keulen

Keulen is maar 1u30 rijden vanuit onze thuishaven en daarom besloten we de dag zelf pas te  vertrekken. Teamleiders Benny en Annick waren wel al een dag vroeger afgezakt naar deze gezellige stad om onze inschrijvingen in orde te brengen en parkeerplaatsen te regelen, waardoor we ons zonder onnodige stress konden voorbereiden op de wedstrijd.

Deze keer mochten we allemaal in het eerste startblok vertrekken waardoor we onze kansen op een mooi resultaat goed konden verdedigen. Het A startblok bestond wel uit een goede 300 man waardoor er de eerste kilometers (tot aan de eerste klim) enorm gewrongen moest worden om helemaal vooraan post te vatten. Martine liet meteen zien wie er de behendigste van het team was en schoot als een bliksem midden door het peloton naar voren! Ook Michel, Kristof Vdh en Yannick deden dit voortreffelijk en draaiden allemaal bij de eerste 30 de eerste helling op. Hier werd meteen de eerste schifting gemaakt en werd er een mooi eerste pelotonnetje  gecreëerd van om en bij de 100 man. Yannick, Michel en Kristof Vdh waren alle 3 mee. Martine zat in het eerste groepje daar achter en lag hierdoor al perfect op schema om eerste vrouw te worden!

Voor Kristof K kwam deze eerste helling nog net iets te vroeg. Hij had nog niet voldoende kunnen opschuiven en had daardoor de aansluiting met het eerste peloton niet kunnen maken. Toen hij boven kwam zag hij iets voor hem Martine rijden en dus was zijn doel van de dag meteen duidelijk. Hij zou vandaag in dienst van Martine rijden, maar op dat moment voelde hij de lucht uit zijn banden lopen. Dus maakte hij er na zijn bandenwissel een doorgedreven training van en kwam binnen op de 515e plaats.

Vooraan werd het een echte afvalrace. Op elke helling werd er wat aan de boom geschut, maar vooral halverwege de wedstrijd op de 3e helling was de schade het grootst. Op deze helling kwam ook Kristof Vdh even in de kant terecht waardoor hij zijn ketting opnieuw manueel moest goed leggen en verloor daardoor de aansluiting met de eerste groep. Kristof kwam binnen op een 62e plaats (14e van zijn leeftijdscategorie) op 9 minuten van de kopgroep.

Yannick en Michel overleefde elke helling goed en reden zo in het zog van een ijzer sterk Strassacker Team (van de uiteindelijke winnaar Hanno Rieping) richting eindspurt. Ze probeerde zich nog goed te positioneren voor de sprint, maar het gebrek aan kracht en parcourskennis deed hen in de laatste kilometer de das om. Ze werden respectievelijk 35e en 36e. Een resultaat waar we allemaal zeer tevreden over zijn!

Een goede 10 minuten later zorgde onze vrouwelijke teamgenote Martine er andermaal voor dat onze teamkleuren weer mooi mochten pronken op het podium! Ze had vandaag afgezien, maar won de koers bij de vrouwen met een voorsprong van bijna 6 minuten op de 2e vrouw!

Ook onze 2 teamleiders Benny en Annick reden een zeer verdienstelijke wedstrijd. Benny werd 391e (73e van zijn leeftijdscategorie) met een gemiddelde van 36.8km/h en Annick 101e (11e van haar leeftijdscategorie) met een gemiddelde van 32.7km/h!

Met een 10e plaats in het ploegenklassement werd deze uitstap richting Keulen weer een mooi succes voor het team, ondanks de pech voor onze 2 Kristoffen. Vinciamo insieme “we winnen samen”! Én naar goede gewoonte werd deze topdag afgesloten met een gezellig drankje en een lekker etentje!