“met versterkte kern naar internationaal programma”

Unlimited Cycling Team uit Assent : “met versterkte kern naar internationaal programma”

Unlimited Cycling Team Belgium wist op korte tijd een topplaats in te nemen bij het nationale Elite-3 en het internationale Gran Fondo circuit. Het team uit Assent bestaat 3 jaar en veroverde de voorbije seizoenen 2 Belgische titels.  UCTB-renner Michael Apers is actueel  Belgisch kampioen Elite-3!

Internationaal mag UCTB pronken met een Benelux titel en meerdere overwinningen in de Gran Fondo, de German Cycling Cup en 2 top tien plaatsen op het wereldkampioenschap Gran Fondo.

2020 was een rampjaar voor het wielrennen met maar 3  in plaats van 8 maanden koers. Ook voor het amateurteam was het een moeilijk sportief jaar. Vanwege Covid-19 werd in het voorbije seizoen de meeste Gran Fondo en German Cycling events afgelast. Bij de Elite-3 werd er amper gekoerst en de enige optie van de renners was om van start te gaan op het Elite-2 niveau, tegen de U23 en de profs.

Wedstrijden waar de andere seizoenen 80 renners aan de start kwamen waren het afgelopen seizoen volzet.  Zodoende werd er veelal gestart met een groot peloton van 175 renners, dit vaak over smalle bochtige parcours. Zoiets kon niet zonder gevolgen blijven, waardoor er vaak veel valpartijen werden veroorzaakt. Plots werden 4 renners van het team tegelijk uitgeschakeld en kwamen zo in de lappenmand terecht.

Desondanks konden de renners van UCTB zich vaak in de kijker rijden.  De weinige keren dat er op Elite-3 niveau werd gekoerst, toonde de UCTB-renners  hun klasse en kwaliteiten. Veel winnaar en regerend Belgisch Kampioen, Michael Apers, won voor eigen publiek net voor de lockdown de Elite-3 koers in Bazel. Yente Nys werd in september knap 2e achter Arnaud De Lie in de sterk bezette nationale  “Ardenne Challenge”!

Ploegleider Benny Leemans kijkt dan ook met veel moed vooruit naar het nieuwe seizoen. “Ook al kregen we weinig kansen om ons echt te tonen, toch bleek de kwaliteitsinjectie van vorig jaar een goede zet. Voor het nieuwe seizoen hebben we deze kern aangevuld met nieuwe talentvolle jonge gezichten”. 

Voor het seizoen 2021 heeft UCTB een nieuwe gastrenner in zijn rangen. Bram Van Broekhoven won in 2019 op grootse wijze de Gran Fondo “Les Trois Ballons” te Frankrijk.  Als Elite-2 renner werd hij eerder in zijn carrière 2e in de prestigieuze “Vredeskoers” in Tsjechië, alsook in de “Ardenne Challenge”. Bram komt het UCTB-team versterken bij de Gran Fondo’s en de German Cycling Cup. Tijdens de Elite-2 wedstrijden verdedigt hij de kleuren van zijn moederclub “Acrog-Pauwels sauzen-Balen BC”.

Met de aanwinst van tijdritspecialist, Sebastiaan Vandensande uit Kessel-Lo, heeft de ploeg er een sterke veelzijdige renner bij. Sebastiaan ging eerder mee als gastrenner naar de “Rothaus Riderman” in het Zwarte Woud. Door zijn overstap van Elite-2 naar het Elite-3 niveau hoopt de kersverse vader zijn hobby te kunnen blijven combineren met zijn gezin. Bovendien kan hij bij UCTB samen in de ploeg rijden met zijn broer, Jasper Vandensande, die door de drive van het team werd aangespoord om zijn wielerdebuut te maken.

 

Vanuit het West Vlaamse team “Van Eyck-De Cock”, maakt lichtgewicht Kjell Power de overstap van de Elite-2 naar het Elite-3 niveau in de Assentse kleuren. De jonge renner uit Kalken toonde de voorbije wintermaanden zijn klasse op de nationale Zwift wedstrijden en komt ook goed tot zijn recht op selectieve omlopen.

Voetballer Maarten Vanhaesendonck uit Machelen verandert na een jarenlange nationale voetbalcarrière het geweer van schouder. Maarten kiest voor zijn wielerdebuut voor het ambitieuze UCTB, dit omwille van de excellente omkadering, de teamgeest, de duidelijke missie en de progressieve groei van het team.                

De “key players” van de ploeg:  Michael Apers, Sebastiaan Vandensande , Kjell Power, Yente Nijs, Yannick De Witte en Bram Van Broekhoven worden ingezet voor het nationale- en internationale programma. Van het moment dat de steeds revaliderende Lander Van Uythem uit Nieuwrode is hersteld, komt hij deze top kern vervoegen. Deze renners hebben allen “the right stuff “ om de sportieve ambities waar te maken!

Voor het Vlaamse programma worden de renners bijgestaan door de twee debutanten Jasper Vandensande en Maarten Van Haesendonkck, alsook de ervaren renner Kristof Kemerlinckx uit Hoeleden en ouderdomsdeken Kristof Vanderheyden.

Ploegleider Benny Leemans richt tenslotte graag een hartelijk woord van dank aan de sponsoren! “Desondanks de economische crisis blijven de hoofdsponsors aan boord en schenken ons het volle vertrouwen voor de toekomst.”