UCTB zet nieuwe Koers met uitbreiding naar Mountainbike en Gravelbiken

Over Unlimited Cycling Team Belgium:  UCTB is een vooraanstaande amateur wielerploeg uit Assent-Bekkevoort met een rijke geschiedenis en palmares in het wegwielrennen. Met een focus op teamwork, toewijding en prestaties heeft de ploeg talloze successen geboekt op nationaal en internationaal niveau. Nu, met de uitbreiding naar mountainbike en gravelbiken, omarmt  UCTB een nieuwe uitdaging!

In een gedurfde zet die de grenzen van het wegwielrennen overstijgt, kondigt UCTB met trots haar uitbreiding aan naar de opwindende wereld van mountainbike en gravelbiken. Met een solide basis in het wegwielrennen en een scherp oog voor avontuur, stapt de ploeg vol vertrouwen in het terrein van offroad fietsen. 

De beslissing om het spectrum te verbreden komt voort uit een diepe passie voor de diversiteit van de wielersport en een verlangen om nieuwe uitdagingen aan te gaan. UCTB heeft bewezen een kracht te zijn op de weg, met indrukwekkende prestaties en een toegewijde groep renners. Nu, met de uitbreiding naar mountainbike en gravel, kijken ze ernaar uit om diezelfde vastberadenheid en vasthoudendheid te tonen in het ruige terrein.

Teammanager Benny Leemans benadrukt het belang van deze strategische stap: "We geloven dat diversiteit de sleutel is tot succes in de wielersport. Door ons terrein uit te breiden naar mountainbike en gravel, dagen we onszelf uit om nieuwe hoogten te bereiken en onze grenzen te verleggen. We zijn ervan overtuigd dat dit niet alleen onze renners zal versterken, maar ook onze positie in het amateur wielrennen als geheel zal versterken."

De ploeg heeft al enkele ervaren mountainbike- en gravelrenners aangetrokken om het nieuwe avontuur te leiden. Samen met de bestaande kern wegwielrenners vormen zij een dynamisch en veelzijdig team dat klaar is om te schitteren op alle terreinen.

De fans van UCTB kunnen zich verheugen op opwindende wedstrijden, adembenemende prestaties en een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de ploeg. Blijf ons volgen op sociale media en juich ons toe terwijl we ons pad banen door de uitdagende wereld van mountainbike en gravelbiken.