UCTB onderging verjongingskuur en is klaar voor seizoen 2020

UCTB onderging verjongingskuur en is klaar voor seizoen 2020

Unlimited Cycling Team Belgium uit Assent is klaar voor zijn 3e weg seizoen!  

Het team realiseerde de voorbije 2 seizoenen winst in maar liefst 4 verschillende categorieën op de Granfondo “Frank Schleck” te Luxemburg.

Daarenboven kwamen er 6 individuele overwinningen in de German Cycling Cup te Köln, Dresden, 2x Riderman “Het Zwarte Woud”, Schleiz en Circuit Cycling Nurburgring. Het team boekte ook een overwinning in het ploegenklassement tijdens de editie van de GCC te Dresden.Bij het regelmatigheidscriterium van de German Cycling Cup 2019 leverde UCTB met Aaron Vogels, de eindwinnaar af bij de junioren!Last but not least veroverde de ploeg in Brussel 2 Belgische titels bij de amateurs en de masters!!

Dit jaar wil de ploeg zich meer gaan focussen op dat Belgische amateur circuit. “Voor onze sponsoren is het interessanter om in de regionale koersen als een blok aan de start te staan. Internationale successen behalen is mooi, het levert echter op amateurniveau weinig publiciteit op.” besluit ploegleider Benny Leemans.

Toch wil de ploeg haar renners de mogelijkheid blijven bieden om onder de kerktoren uit te komen. Als team zullen ze dus enkele Granfondo’s en German Cycling Cups aanvatten, maar de focus verschuift dus wat.

Als ambitieuze ploeg ging deze verschuiving in focus gepaard met een stevige verjongingskuur. We zien dus heel wat nieuwe gezichten in de ploeg met als grootste blikvanger Belgisch amateurkampioen Michael Apers. Michael won vorig jaar 10 wedstrijden waaronder het BK bij de amateurs te Brussel, maar won ook de Granfondo “La Charly Gaul” te Luxemburg. “Hij verzoent de combinatie dus exact hoe wij het voor ogen hebben”.

Andere nieuwkomers zijn Lander Van Uythem en Yente Nijs uit Nieuwrode en Christophe Adams uit Blanden. Stuk voor stuk sterke renners die ons team vaak in de spotlights kunnen fietsen.

Deze nieuwkomers vormen, samen met de gevestigde waardes binnen het UCTB -team, een sterk en hecht blok om het palmares van de ploeg verder uit te bouwen.

Ploegleider Benny Leemans heeft alvast veel vertrouwen voor het nieuwe seizoen: "De teamgeest staat bij ons op de eerste plaats. Ik vind het belangrijk om zo veel mogelijk koersen in blok aan te vatten, dan komen de resultaten vanzelf. Onze jongens hebben ook al veel samen getraind afgelopen winter, de conditie en de sfeer zitten goed. UCTB is klaar om het nieuwe seizoen aan te vatten."