Tour d'energie 2019

Unlimited CTB ... Unlimited = geen grenzen. En zo was onze ploeg op 2 fronten actief: GF La Bourgogne en een rit van de GCC in Göttingen.

De bezieler, voorzitter, coach, Godfather, ... en zijn vrouwtje zijn nog aan het herstellen van hun respectievelijke ingrepen. Maar het gaat de goeie richting uit en we hopen en kijken al uit naar hun aanwezigheid en steun tijdens onze volgende uitstap. Benny en Annick, jullie werden gemist maar  in ons hart waren jullie er tòch bij!

Een delegatie van de grotere motoren werd afgevaardigd naar het mooie Bourgogne (zie wedstrijd verslag Bourgonge)

De andere Teamleden reisden af naar het hart van Duitsland, Göttingen.

Aangekomen en uitgepakt vertrokken de renners om wat los te rijden en de rugnummers voor 's anderendaags af te halen. Als opwarmertje werden we afkoeld (!?) door een kletsnatte regenbui. Het zou meteen ook de laatste regen zijn die we te zien kregen ...

Wanneer de laatste deelnemers van de ploeg in het hotel aangekomen waren, trokken we naar het hotelrestaurant voor een leuke avond onder ploegmaats, waarvan er niet minder dan 5 vergezeld waren door hun partners.

Na de laatste kleine wijzigingen aan fietsen en materiaal trok iedereen z'n bedje in.

De wekker ging om half 8, een kwartier later zaten de renners aan tafel om de reserves nog een laatste keer aan te vullen.

Een kleine 2 uur later vertrokken de jongens met de fiets naar de start, te voet gevolgd door de partners die nog net op tijd waren om overtollige jasjes en arm- en beenstukken aan te nemen.

Klaar? Starten maar!

Yannick, Pascal, Michel, Aaron en Gunther konden in de eerste startbox starten. Kristof K en Yves moesten 2 minuten later starten en stonden voor de zelfde uitdaging als Yannick, Pascal en Kristof Vdh vorig jaar om vanuit de achtergrond een mooie ereplaats te kunnen bemachtigen.

Vooraan was de koers simpel. Er waren 4 hellingen en daar zou telkens een schifting gebeuren tot op de laatste helling iedereen op zijn plaatst zat.

Op de eerste helling werd dan ook meteen het Kaf van het koren gescheiden en zat iedereen van de ploeg nog mee in het eerste peloton van +- 150 renners.

Pas op de 3e helling brak de wedstrijd vooraan helemaal open! Op de top van deze helling was de schade dan ook aanzienlijk! Yannick zat nog in het eerste groepje van 15 renners, kort gevolgd door nog eens 25 renners die heel snel terug kwamen aansluiten in de afdaling. Achter deze 40 renners kwam een groepje van 10 renners waar Pascal bij was. En daarna een iets grotere groep met Michel en Aaron (Aaron moest hier snel de rol lossen vanwege een gebroken spaak).

Vooraan kon het groepje met Pascal nog de aansluiting met de kopgroep maken vlak voor de voet van de laatste klim. Op die laatste klim werd dan opnieuw alles uit elkaar gereden! De 5 sterkste renners in koers reden hier weg van de rest heel kort gevolgd door een groepje van 15 renners. Hierbij ook onze Yannick. Vanwege de lange afdaling was het zo goed als zeker dat de achtervolgers de 5 koplopers gingen bijhalen. Bij Yannick groeide dan ook het vertrouwen om een mooi resultaat te kunnen neerzetten. Maar tijdens deze afdaling kwam hij ten val.. Hij probeerde nog een achtervolging op te zetten. Maar van hieruit was het 1 dalende lijn naar beneden waardoor de snelheid veel te hoog was om nog terug te keren en moest hierdoor tevreden zijn met een 31e plaats.

Pascal was na de laatste helling in een groepje met 6 terecht gekomen. Hij wou zijn sterke wedstrijd afsluiten met een mooie ereplaats waardoor hij het grootste deel van het werk op zich nam om geen achtervolgers te laten terug komen. Pascal werd hierdoor knap 45e in het algemene klassement.

Iets later kwam Michel over de finish als 58e en Kristof K kwam na een sterke inhaalrace als 156e over de meet.

Yves, Aaron en Gunther hadden elk hun portie pech of lichamelijk leed  te verwerken en moesten tevreden zijn met een verdere ereplaats:

Alg. klassement: 1654 deelnemers

- Yannick 31e

- Pascal 45e

- Michel 58e

- Kristof K. 156 e

- Yves 241e

- Aaron 276e

- Gunther 278e

Klassering per categorie:

Juniors

- Aaron 2/9 deeln.

Masters 1

- Yannick 19e/392

- Pascal 22e/392

- Michel 28e/392

- Kristof 66e/392

- Yves 98e/392

Masters 2

- Gunther 68e/391

 

Na een aantal verre maar mooie ereplaatsen werd er opnieuw richting hotel gefietst voor een lekkere, warme douche alvorens de 4u30 durende trip naar huis aan te vatten.

Ieder met z'n verhaal, portie pech, ... maar met een nieuwe ervaring op het conto. Alles bij elkaar weer een mooi weekend achter de rug, ploegmaats en partners die mekaar weer beter hebben leren kennen en dus een mooie basis om de volgende wedstrijden als een nòg hechtere ploeg aan te pakken.