Sparkassen Münsterland Giro

Op woensdag 3 oktober werd de laatste manche van de German Cycling Cup gereden in Münster. Dit was ook meteen de laatste wedstrijd van het eerste seizoen van UCTB. Een laatste kans om nog eens serieus uit te pakken! 

Om 9u30 werd het startschot gegeven met 6 renners van ons team aan de start. Benny, Gunther, Kristof, Yannick, Aaron en gastrenner Pieter. 

Met 5 amper te vernoemen hellingen en 126km voor de kiezen, beloofde het een snelle en zenuwachtige wedstrijd te worden. Gunther, Kristof, Yannick en Aaron positioneerde zich de hele wedstrijd bij de eerste 30 van het peloton en lieten zich dus niet verrassen toen op 46km van de finish alles op een lint getrokken werd. Pieter voelde zich iets onzekerder en zat daardoor wat dieper in het peloton toen het scheurde en kwam hierdoor in het 2e peloton terecht.

Op 36km van het einde begonnen we al aan de laatste helling. Er werd enorm hard gereden en Yannick kon zijn wagonnetje aanhangen tot op 100m van de top, maar moest daar 8 renners laten gaan. De 8 vluchters leken vertrokken, maar omdat de kopman van het Leeze Biehler team (die 2e stond in het algemene klassement van de GCC) niet mee was, werd het gat op de koplopers toch nog dicht gereden.

De snelheid bleef er de rest van de wedstrijd goed in, waardoor kleine aanvalspogingen nooit ver konden dragen. Op het einde was er wat verwarring vanwege de kilometeraanduiding langs het parcours. Deze bleek te gelden voor de profwedstrijd en niet voor ons. Hierdoor lieten we ons allemaal wat verassen toen de spurt werd voorbereid en we met een enorme snelheid het centrum van Münster binnenreden. Pas toen we het bord van de laatste 500m zagen wisten we pas echt hoever het nog was. Gunther werd mooi 12e, Yannick 13e, Kristof 26e, en Aaron 31e. uitslagen waar we als team enorm trots op mogen zijn! Maar toch overheerste de teleurstelling na de wedstrijd: met meer parcourskennis zat er ongetwijfeld meer in…

Een paar minuten later kwam het 2e peloton over de meet. Hier werd Pieter nog mooi 2e van zijn groep en 69e in totaal. En nog iets later won Benny de spurt van zijn groep en werd 292e van de 1200 deelnemers!

We eindigde dus met 4 renners bij de eerste 35 wat resulteerde in een 4e plaats in het ploegenklassement! De laatste wedstrijd van het seizoen was dus weer een succes! Volgend jaar komen we hier zeker terug! Met parcourskennis en met Niels, die dit jaar in laatste instantie jammerlijk forfait had moeten geven wegens ziekte.