Skoda Velodom 2019

Op zondag 2 juni werd de 4e manche van de German Cycling Cup gereden. Vorig jaar finishte Yannick en Michel hier in de grote kopgroep als 35e en 36e. Dit jaar was Michel er niet bij, omdat we zijn krachtpatserij nodig hadden in de ronde van Haspengouw (deze werd gelijktijdig gereden). Aan de start van de Skoda Velodom dit jaar: Aaron Vogels, Yannick De Witte, Pascal Ryckaert, Kristof Vanderheyden, Peter Verstraete en Vladi Pokobova! Een team waarmee we onszelf zeker in de kijker moesten kunnen rijden.

Net als vorig jaar werd er de eerste 20km vrij snel en hectisch gekoerst zodat de sterke mannen vooraan kwamen te zitten om de eerste klim aan te vatten. Al onze mannen slaagde hier mooi in en onze ploeg kwam zonder problemen door deze eerste schifting.

Vladi zocht op deze eerste klim haar eigen tempo en reed een knappe koers bij de vrouwen. Ze kwam binnen als 15e vrouw en 6e in haar categorie.

Vooraan bleven onze renners verstandig mee koersen. En op elke helling werd het peloton een klein beetje uitgedund, maar het was wachten tot op de lange klim na 60km voor de grote schifting plaats vond. Peter, Yannick en Pascal kwamen boven in de eerste groep. Kristof Vdh in een klein groepje daarachter en Aaron in de 2e grote groep.

De kracht verdelingen lagen op tafel en ons team zat mooi vertegenwoordigd, maar toen sloeg het noodlot voor ons team toe. Op de volgende klim reed een renner tegen het wiel van Pascal waardoor er een spaak brak. Verder rijden was onmogelijk dit betekende dus jammer genoeg einde wedstrijd voor pascal die vandaag toch wel over heel sterke benen beschikte. Nog een helling later trok Kristof Vdh traditie getrouw (vorig jaar deed hij op de zelfde plaats exact het zelfde) zijn ketting in het wiel. Waardoor hij het achtervolgende groepje moest laten gaan en bijgehaald werd door het 2e peleton waar ook Aaron in zat.

Vooraan waren de 3 sterkste renners weg gereden en dus mochten Peter en Yannick nog meestrijden voor de 4e plaats. Ze zaten goed gepositioneerd, maar net voor het ingaan van de laatste kilometer stond er geen seingever. Een stuk of 20 renners reden verkeerd, waarbij ook Yannick. Peter kon nog net mee naar rechts draaien maar in deze hectiek werd er vlak voor hem gevallen. Waardoor hij het juiste wiel kwijt was. Hij kon zich nog mooi plaatsen en kwam als 12e over de meet, maar ook voor hem zat er meer in. Yannick werd 34e.

Ongeveer 4 minuten later won Aaron de spurt van het 2e peloton en werd 54e en Kristof Vdh kwam als 63e over de meet.

Al bij al zeker geen slechte resultaten. Maar als je ziet hoe hard “Murphy” zich vandaag heeft bemoeid met onze ploeg dan weet je dat er veel meer in zat en dus was het vooral de ontgoocheling die overheerste in de ploeg. We waren dan ook blij dat we s ’avonds onze gedachten konden verzetten met een lekkere BBQ samen met onze teamgenoten die de voorbije 3 dagen hadden gestreden in de Ronde Van Haspengouw.