schleizer dreieck jedermann 2019

Op vrijdag 22 juni 2019 vertrokken we vroeg in de ochtend richting het voormalige Oostblok voor de 5e manche van de German Cycling Cup dat gereden werd op het motorcircuit: “schleizer dreieck”. Eens aangekomen in het authentieke rustige dorpje Schleize maakten we ons klaar om een uurtje los te rijden en ondertussen kennis te maken met het parcours. Als flandriens in Oost-Duitsland lieten we ons dan ook niet kennen en deden we dit alles in de gietende regen die veroorzaakt werd door de enige wolk die in de verre omgeving te zien was. Tijdens het losfietsen merkten we ook dat de wedstrijd erg zwaar ging worden. We moesten een behoorlijk zware helling maar liefst 16x omhoog rijden, wat zou neer komen op 2000hm op 120km.

Na het afhalen van de nummers en de pasta-party reden we dan richting hotel, waar we na een gezellig avondmaal vroeg ons bedje in kropen. De volgende ochtend moesten we dan ook vroeg uit de veren want de start van de wedstrijd was al om 9u00.

Vanwege de vele hoogtemeters was de koers van in het begin wel erg simpel. Lode zocht dan ook snel een eigen tempo en reed zijn wedstrijd uit als 85e.

Niels, Yannick, Pascal en Aaron zaten alle vier in het eerste peloton. Vanwege het lastige parcours was het te verwachten dat het peloton vooraan elke ronde een beetje zou uitdunnen, maar al in de 3e ronde ging het tempo enorm de lucht in! Aan de basis van deze snelle ronde lag onze eigen Niels Merckx! Ronde na ronde toonde hij op de helling dat hij de te kloppen man was vandaag en maakte de wedstrijd dan ook erg hard.

Halfweg koers waren we dan ook nog maar met een groepje van om en bij de 40 renners. En daarbij 4 UCTB’ers! Voor het ploegenklassement zag het er op dat moment dan ook zeer gunstig uit aangezien we één van de weinige ploegen waren die nog zo talrijk aanwezig waren, maar iets later kreeg Aaron Vogels problemen met zijn versnellingsapparaat. Hierdoor kreeg hij zijn ketting niet meer op de grote plateau en moest onze sterke junior de rol lossen op zijn sterkste punt van het parcours, namelijk de afdaling! Toch hield hij nog behoorlijk stand en finishte hij als 32e en als 1e Junior!

Vooraan werd het peloton steeds meer uitgedund en op 3 rondes van het einde waren er nog 18 renners in de race voor de overwinning. Dit was dan ook het punt waarop Pascal Ryckaert begon te flirten met de krampen. Hij moest dan ook de rol lossen op de klim, maar ook hij toonde karakter en hield stand! Hij reed de laatste 3 ronden helemaal alleen naar die 18e plaats!

Vooraan bleef Niels zijn sterke benen tonen, maar geraakte niet weg uit het volledig uitgedunde groepje. Bij het ingaan van de laatste ronden zaten Niels Merckx en Yannick De Witte in de kopgroep die ondertussen uitgedund was tot 15 renners! Op deze laatste klim moest Yannick ook de rol lossen vanwege krampen en kwam als 15e over de eindmeet.

Niels sprong ook deze ronde weer op alles wat bewoog en was misschien echt wel de sterkste man in koers, maar door het harde labeur onderweg zat er geen cartouche meer in de benen voor de eindspurt en moest hij vrede nemen met een 5e plaats(3e manner) .

In deze zware koers hebben al onze renners gereden voor wat ze waard zijn en met 3 top 20 plaatsen en 2 podiumplaatsen in de categorieën keerden we dan ook met een zeer voldaan gevoel terug naar huis!