Schleck Granfondo 2019

Op 24/05 vond er zich een heuse volksverschuiving plaats. Luxemburg werd als het ware geannexeerd door Belgen, want in Mondorf-les-Bains werd 1 dag later één van de meest prestigieuze Granfondo’s ter wereld gereden: de Granfondo Frank Schleck!

Ons team stond aan de start met maar liefst 9 renners! Gunther, Peter, Kristof Vdh, Pascal, Yannick en Lode reden de Granfondo. Vladi, Aaron en Niels gingen van start in de Mediofondo.

Yannick en Lode mochten als eerste starten in de leeftijdscategorie tot 35 jaar. Het niveau in deze leeftijdscategorie was dit jaar enorm hoog  (niemand minder dan profwielrenner Laurens Sweeck kwam hier als winnaar over de streep). Voor Lode ging het dan ook al snel iets te hard en hij probeerde dan ook van in het begin zijn eigen tempo te vinden. Hij kwam als 200e over de meet in zijn categorie. Yannick hield stand tot op de 8e klim na 110km maar moest hier toch ook de eerste groep laten rijden en kwam als 61e over de finish.

3 minuten na de jongste categorie mocht Pascal aan zijn wedstrijd beginnen. Hij kon voor een lange tijd heel vlot mee met de eerste groep, maar na 90 km werd er vlak voor hem gevallen waardoor hij de aansluiting met de eerste groep miste. Toch kwam hij nog heel erg sterk als 22e over de eindmeet in zijn leeftijdscategorie.

In Leeftijdscategorie 45-49 waren de verwachtingen van onze renners heel hoog! Met kleppers als Peter, Kristof Vdh en Gunther aan de start moesten we ons mooi kunnen tonen als team! Peter toonde zich gedurende de hele wedstrijd ijzer sterk. Na 100km vond hij het dan ook welletjes en koos hij resoluut voor de aanval! Enkel Klaus Holm mocht nog even met hem mee rijden. Maar ook deze laatste werd in de slot kilometers uit de wielen gereden door onze Peter! Kristof Vdh werd 40 seconden later heel erg knap 8e en nog wat later kwam Gunther als 45e over de eindmeet.

 

Ondertussen hadden Vladi, Aaron en Niels ook de Mediofondo gereden. Niels kon na een ijzersterke wedstrijd die beslecht werd in een spurt met 2, de Mediofondo op zijn naam zetten!

Een dikke 2 minuten later kon onze junior, Aaron, zich nog mooi plaatsen in de spurt en werd 11e in het algemene klassement!

Tenslotte kon Vladi als 6e dame over de finish komen in deze Mediofondo!

Na 2 kwalificatie wedstrijden zijn er dus 7 renners van ons team geselecteerd voor het WK in Poznan, Polen: Gunther, Kristof Vdh, Peter, Pascal, Yannick, Niels en Vladi!

Met 2 overwinningen en 7 kwalificaties op zak kan Unlimited Cycling Team Belgium dus spreken van een zeer geslaagde Granfondo!