Rothaus Riderman

Exact 1 jaar geleden zakte 5 vrienden af naar het zwarte woud om er deel te nemen aan de Rothaus Riderman. De Riderman is een geweldig goed georganiseerde wielerwedstrijd die deel uitmaakt van de German Cycling Cup. En na deze deelname ontstond het idee om hier volgend jaar terug te keren met een heus wielerteam. En de rest is geschiedenis…

Omdat het hier allemaal begonnen is voor UCTB stond de Rothaus Riderman dan ook van in het begin van het seizoen in het rood aangeduid en wilde we hier met een groot aantal renners van start gaan. Vaste waardes Gunther, Kristof Vhd, Pascal en Yannick werden bijgestaan door een aantal nieuwe aanwinsten van het team en een paar gastrenners.

Op donderdag 20 september verzamelde we dan om 8u s’ochtens aan het hoofdkwartier van de ploeg om vandaar uit in karavaan richting het zwarte woud te rijden. Onderweg werd al snel duidelijk dat onze nieuwe aanwinsten uit het juiste hout gesneden waren en hing er van in het begin een super gezellige sfeer.

Eenmaal terplekke aangekomen was het tijd om los te fietsen en dat deden we op het parcours van de tijdrit die een dag later zou plaatsvinden. Er werd al eens getest hoe goed de benen waren en hoe snel we door de bochten konden rijden.

Een dag later was het dan zover! De Rothaus Riderman 2018 ging van start met een tijdrit van 16km! Het beloofde een lange dag te worden, want er zat 3u20 tussen de starttijden van onze eerste renner "Lode" en onze laatste renner "Yannick".

Voor Sebastiaan was deze tijdrit het belangrijkste doel van deze van deze 3 daagse. De teleurstelling bij hem en het medeleven van de hele ploeg was dan ook groot toen Sebastiaan in de eerste bocht ten val kwam. Sebastiaan verloor hier veel tijd, maar reed de rest van zijn tijdrit wel ijzer sterk en eindigde nog op een 58e plaats.

Niels zette zich met een 15e plaats tussen de klassementsrijders en grote verrassing van de dag was kleine “Vogel”, Aaron. Eigenlijk geld dat wel voor de complete 3daagse! Ook Lode, Kristof, Joris en Pascal reden allemaal een heel verdienstelijke tijdrit! Ongeveer rond 5u begon de wind te draaien en vooral harder te blazen. Gunther, Benny en Yannick zagen hierdoor hun sterke inspanning van tijdens de tijdrit niet echt beloond worden in een goede uitslag. Het weer heb je niet in de hand en zulke dingen horen nu eenmaal bij deze discipline.

Op Zaterdag werd dan de eerste rit in lijn gereden. Het koersverloop was simpel! Na 40km begon er een klim van 4 km en direct daarna volgde een uitloper van nog eens 6km. Daar gebeurde zoals voorspeld de eerste belangrijke schifting. Niels en Sebastiaan konden mooi mee schuiven met de eerste groep, in de 2e groep zaten Kristof, Joris, Pascal en Yannick.

Vooraan werd er enorm hard gereden en reden er nog 12 renners weg uit de eerste groep. Bij die 12 renners zat ook onze Niels. In de laatste kilometers reed winnaar Christian Müller op kousenvoeten weg, Niels gokte op zijn sprint Christian Müller kreeg vrij spel en won de rit. Niels was amper 1 seconde later de snelste van de achtervolgers en finishte als 2e!

 

In de achtervolgende groep won Sebastiaan de sprint voor de 13e Plaats! En enkele minuten later deed Yannick het zelfde in de sprint voor de 46e plaats. Pascal en Kristof plaatste zich nog goed in de eindspurt en bolde respectievelijk als 51e En 61e  Over de meet.

Een dag later werd dan al weer de laatste rit gereden, over een heuvelachtig parcours van 87km. Met strakke wind en regen van de partij, beloofde deze rit geen lachertje te worden!

 Onze verzorger "Stefan" zorgde ervoor dat de beentjes steeds in topvorm waren!

Van bij de start werden er dan ook direct waaiers getrokken waardoor het peloton na amper 10km al in stukken van elkaar gereden werd. Maar in de aanloop naar de eerste klim (na 25km) werd er toch wat gelanterfanterd waardoor er heel wat groepjes konden terug keren. Op de 2e klim (na 38km) werd er opnieuw serieus aan de boom geschud. Niels en Sebastiaan waren opnieuw mee in de eerste groep, maar ook onze berggeit Kristof kon zijn wagonnetje aanhangen! In de groep daar achter zaten Pascal, Yannick, Joris en Aaron! Deze laatste was voor de 3e dag op rij bezig met een knal prestatie neer te zetten!

Vooraan reden de sterkste 13 renners opnieuw weg en dit maal zou Niels het niet meer uit handen geven! De kopgroep bleef samen en Niels spurte naar de Zege! In de achtervolgende groep won Sebastiaan opnieuw de sprint en werd 14e Kristof werd knap 30e!

Iets later kwam Joris als 58e over de streep. Hij was op de slotklim weg gereden uit zijn groep.

Het algemene klassement zag er na de laatste rit als volgt uit:

Ploegen Klassement:

We werden dus ook 5e en 12e in het ploegen klassement! Een sterke collectieve prestatie waar we als team erg fier op zijn!

Deze 3 daagse werd dus een groot succes op sportief vlak! Maar we zijn ook opnieuw naar buiten gekomen als een team! Als een groep die echt aan elkaar hangt! En dat terwijl er heel wat nieuwe gezichten bij waren. Dat is waar we bij UCTB voor staan! Dat is waarom we een jaar geleden deze ploeg hebben opgestart!