Ronde van Haspengouw

We keken er allemaal naar uit om te starten aan onze eerste “echte” ronde!

De 3-daagse rittenkoers bestond uit 3 wedstrijden en een tijdrit. Er stonden 33 teams van telkens 5 renners aan de start. Het deelnemersveld had een internationale bezetting.

Ons team werd vertegenwoordigd door Yannick, Gunther, Michel, Yves en Kristof. Martine kwam tijdens de laatste rit te Hoeleden bij de dames aan de start.

 

Vrijdag 11 mei 2018: 1ste rit te Mielen-boven-Aalst

Toen we aankwamen op de koers werden heel goed ontvangen door The UCTB-staff! Zij waren al vroeg in de weer om onze ploegtent, bidons … allemaal in orde te brengen.

 

We namen allemaal plaats in de tent en begonnen ons om te kleden. Er was een toffe, losse sfeer onder de renners en er werd goed gelachen. Na de korte briefing van de ploegleider sprongen we de fiets op om de ronde te verkennen.

De wedstrijd zelf werd met uitstel gestart, dit doordat de signalisatiewagen laattijdig aanwezig was!

Gunther reed een zeer gedreven wedstrijd en was niet uit de eerste 20 weg te slaan, hij werd dan ook knap 17de! De andere renners hebben enkele knappe aanvalspogingen gedaan, maar werden door het verschroeiende tempo van het peloton steeds terug geroepen. Yannick, Yves en Michel kwamen knap binnen in de buik van het peloton. Kristof kreeg te kampen met materiaalpech: hij finishte ongeveer met  1 minuut achterstand achter de grote groep. Na de finish werden we aangenaam verrast met een deugddoende massage!

 

Zaterdag 12 mei 2018: tijdrit en omniumwedstrijd te Groot-Gelmen

De renners moesten vandaag 2 keer individueel aan de slag. Enerzijds een individuele tijdrit en in de namiddag een omniumwedstrijd waar telkens 1 renner per team aan de slag moest om eventueel bonificatieseconden of punten voor de bergtrui te sprokkelen.

De renners gaven tijdens de tijdrit het beste van zichzelf, ook al kwam de startklim hard aan op de al wat vermoeide benen!

Na de middag moesten onze renners telkens in hun reeks aan de slag. Yannick, Michel en Yves reden telkens een goede wedstrijd en finishten mooi in de groep.

Gunther en Kristof moesten hun wedstrijd vroegtijdig beëindigen door knie- en rugproblemen.

 

Zondag 13 mei 2018: 3de rit en dameswedstrijd te Hoeleden 

Voor de wedstrijd van de mannen was er door de organisator een dameswedstrijd voorzien. Hier kwam onze UCTB lady Martine aan de start. Voor Martine was het haar eerste wedstrijd van het seizoen en tevens twijfelde ze ook een beetje aan haar conditie doordat ze al het hele seizoen te kampen heeft met problemen aan de luchtwegen. Martine reed een zeer gedreven wedstrijd. Toch kwam het tot een pelotonspurt... Martine werd heel knap 2de en verloor de wedstrijd door een 2 tal cm! We waren allen zeer tevreden met deze knappe prestatie, echter was Martine ook wat teleurgesteld... Begrijpelijk ook natuurlijk, maar dit is een drijfveer voor de komende wedstrijden!

 

Thuiswedstrijd voor onze Kristof en tevens organiseerden wielervrienden van het team de wedstrijd. Hierdoor waren we allen zeer gemotiveerd om met onze ploeg in the picture te rijden.

 

Bij aanvang van de wedstrijd reed Yves een zeer gedreven wedstrijd. Hij ondernam verschillende aanvalspogingen, maar het jagende peloton liet niet begaan. Kristof had een totale offday door rugproblemen en moest halfweg de wedstrijd staken. Yves kreeg ook te kampen met maagproblemen en moest de wedstrijd noodgedwongen stopzetten.Yannik, Michel en Gunther reden een zeer goede wedstrijd: ondanks het verschroeiende tempo hielden zij goed stand tot aan de finish. Iedereen was moe maar zeer tevreden over onze eerste rittenwedstrijd.

  

Graag willen we dan ook alle sponsors bedanken, zonder hen was dit niet mogelijk geweest! Ook willen we de wedstrijdorganisatoren en de organisator van de ronde van Haspengouw Tony Stippelmans hartelijk bedanken! Uiteraard bedanken we graag ook alle ouders, partners, supporters  en zeker niet te vergeten onze UCTB-staff voor alle goede zorgen!