Rad am Ring 2019

Vorig weekend stond een kleine selectie van UCTB aan de start van mischien wel de zwaarste manche van de German Cycling Cup. Het loodzware parcours, 3500 hm op 150 km, de hitte en de voorspelde regen waren een gevaarlijke mix die garant stond voor krampen en grimassen.

Tijdens het ontbijt van de wegrenners zette Benny al aan in de mountainbike wedstrijd, hij werd 33e in de scratch en 6e van 26 deelnemers in zijn leeftijdscategorie. Een mooi begin van de dag.

Kort na de middag werd het startschot gegeven voor zowel de 75km als de 150 km afstand. Aaron zette aan voor 3 rondes op het bekende circuit Pascal, Kristof, Lode en gastrijder Fabian gingen voor 6 rondes. Aaron reed een zeer puike wedstrijd en haalde zijn zoveelste podium in de junioren categorie, een extra bronzen medaille aan het haakje!

In de 150 km afstand verging het de renners minder. Fabian kon zijn plek bij de kopgroep niet bemachtigen na zijn start in de b-box, hij reed achter de feiten aan naar een 42e plaats in het algemene klassement en kwam als eerste UCTB renner over de streep. Een vijftal minuten later volgde Kristof op een 50e plaats, hij reed een sterke tweede wedstrijdhelft. Pascal kwam een hele tijd later als 102e over de meet. Lode zijn verhaal was uit na 85 km, een te zware werkperiode en te weinig training nekte hem op dit parcours en hij reed de wedstrijd niet uit.

In de officiële teamranking staan we niet vermeld aangezien Fabian zijn teamnaam fout geregistreerd werd maar we zouden met deze uitslagen op een 12e plaats eindigen met 290 punten.

Op naar volgende week (11/08) naar de German Cycling Cup wedstrijd in Dresden voor de volgende uitdaging.