Persbericht: Wielerteam UCTB Verlegt Grenzen en Omarmt Nieuwe Uitdagingen

Persbericht: Wielerteam UCTB verlegt grenzen en omarmt nieuwe uitdagingen

Sinds haar oprichting heeft UCTB haar stempel gedrukt op de weg. Verschillende kampioenstitels veroverd en triomfen behaald in de German Cycling Cup en bij Granfondo-evenementen.

Met een indrukwekkende geschiedenis van successen op het asfalt, heeft UCTB haar passie voor wielrennen altijd hoog gehouden. Van adembenemende sprints tot epische beklimmingen hebben onze renners herhaaldelijk hun vastberadenheid en doorzettingsvermogen bewezen, zowel lokaal als internationaal.

Maar net als elk vooruitstrevende wielerteam begrijpen we dat de sport voortdurend evolueert. Daarom hebben we onze horizon verbreed en zijn we begonnen aan nieuwe uitdagingen, waaronder gravelkoersen. Met een groeiende erkenning van de opwinding en het gemeenschapsgevoel die gravelraces bieden, hebben we besloten deze discipline aan ons arsenaal toe te voegen. Onze renners staan te popelen om de ruige paden en uitdagende omstandigheden van gravelraces aan te gaan en de geest van avontuur en ontdekking die deze sport belichaamt te omarmen.

Maar daar houdt het niet op. Als blijk van onze voortdurende toewijding aan diversiteit en veelzijdigheid in het wielrennen, hebben we ook ons mountainbiketeam gelanceerd. Met parcours die zowel technische vaardigheden als fysieke kracht vereisen, kijken we ernaar uit om onze vaardigheden te testen op de onvoorspelbare terreinen van het mountainbiken. Belgisch kampioen Marathon MTB, Tijs Huygen, zal samen met de ervaren Stijn Van Den Bosch, de jonge talenten Niels en Marco Vanderheyden begeleiden. We zijn er dan ook van overtuigd dat zij samen ook in deze tak van het wielrennen UCTB op de kaart zullen zetten.

Nieuwe Uitdagingen en Prestaties:

Dit jaar is een opwindend jaar voor UCTB-team uit Bekkevoort, want het Wereldkampioenschap Gravel vindt plaats in ons eigen land, te Leuven, Belgiƫ. We zijn trots om aan te kondigen dat onze renners Yente Nys en Wannes Galicia al zijn geplaatst voor dit prestigieuze evenement. Bovendien maken Yannick De Witte, Bram Vanbroekhoven, Tijs Huygen, Niels Vanderheyden, Jelle Isenborghs en Jelto Verloft ook een goede kans om zich dit seizoen nog te kwalificeren voor het WK Gravel.

Nieuwe Avonturen:

We verwelkomen ook nieuwkomer Cristof Laenen. Na 2 knappe seizoenen als individuele renner zal hij dit jaar de kans krijgen om zich te bewijzen in zowel de regionale wedstrijden, als in enkele Granfondo- en German Cycling-evenementen.

Veelwinnaar:

Last but not least, Michael Apers blijft een prominente figuur in ons team, met een indrukwekkend trackrecord als veel winnaar blijft hij zich volledig op de wegwedstrijden focussen.

Of het nu op de weg is, op gravel of op de singletracks in de bossen, Wielerteam UCTB blijft gedreven door een gemeenschappelijke passie voor fietsen en een onuitputtelijke dorst naar uitdagingen.