Het MTB seizoen van de gebroeders Vanderheyden

In de schaduw van onze wegrenners reden 2 van onze Youngsters dit jaar een sterk mountainbike seizoen.

Op zondag 30 september hebben de gebroeders Vanderheyden hun laatste wedstrijd van het seizoen gereden. Ze rijden beiden in de E-klasse van het ATB regelmatigheidscriterium MTB.

Dit criterium omvat 20 wedstrijden en start op de eerste zondag van april en eindigt op de laatste zondag van september.

De eerste wedstrijd begon dramatisch voor de broers. Niels moest al opgeven na 500m met een afgebroken derailleur. En in de laatste ronde sloeg het noodlot op de zelfde manier toe voor Marco.

De volgende wedstrijd begon Marco nog wat aarzelend, terwijl Niels meteen naar een zesde plaats reed.

Daarna ging het alleen maar beter en beter. Tijdens de zesde wedstrijd van het seizoen in Genk kon Niels zelfs de overwinning binnen halen en werd Marco knap 3e!

Niels had vanaf dat moment de goede flow helemaal te pakken en haalde op 2 wedstrijden na telkens het podium! Erg knap, maar 8x tweede worden zorgde toch wat voor frustratie bij onze youngster. Deze wil om te winnen zal hem in de toekomst zeker van pas komen!

Marco was na zijn podiumplaats iets wisselvalliger, maar ook hij bleef telkens strijden voor mooie ereplaatsen en de laatste paar wedstrijden was hij telkens 4e!

Door hun goede resultaten dit seizoen zullen we de broers volgende jaar een klasse hoger zien mee strijden in de D-Klasse van het ATB regelmatigheidscriterium MTB.

Nu nemen Marco en Niels even een pauze voor ze de winter in gaan. Niels zal net als vader Kristof deze winter het WTK veldrit criterium volledig bedwingen, terwijl Marco enkele wedstrijden zal skippen.

We supporteren deze winter dus met zen allen voor de familie Vanderheyden!