Kristof Vanderheyden is voor de 3e keer op rij Belgisch kampioen WTK veldrijden!

Het Belgisch Kampioenschap WTK veldrijden is een regelmatigheidscriterium  van 15 wedstijden voor amateurs en masters.

De eerste twee wedstrijden werden gereden in oktober. Kristof trok zijn goede vorm van de zomer door en begon uitstekend aan zijn veldritseizoen! Zowel in Engsbergen als in Noorderwijk kwam hij als winnaar over de meet.

Het weekend daarna was zeer spannend. Deze wedstrijd werd beslist in een spurt die hij nipt verloor. De volgende wedstrijd werd  op de balenberg van Sven Nys gereden en leverde opnieuw een podiumplaats op, deze keer kwam hij als 3e over de meet.

Ook de jongste zoon van Kristof, Niels Vanderheyden, was ondertussen aan een heel regelmatig seizoen bezig. Hij eindigde telkens tussen de 15de en 18de plaats en dat als 17jarige tussen de grote mannen.

Op 1 november werd er gecrost te linkhout, het dorp waar Kristof is opgegroeid. Kristof was hier dus thuisrenner en organisator. De verwachtingen waren hier dan ook hooggespannen! Toch werd het door een geblokkeerde rug en een seizoen dat voor hem al erg lang bezig was (de meeste van ons team hadden al net hun rustperiode van het wegseizoen achter de rug) zijn grootste tegenvaller. Hij kwam hier als 8e over de meet.

Onze jonge snaken Aaron Vogels en Niels Vanderheyden reden hier allebei wel een zeer verdienstelijke wedstrijd, met respectievelijk een 11de en een 14de plaats als resultaat!

Na een rustperiode van 2 weken en een paar bezoeken aan de osteopaat was Kristof weer helemaal klaar om ten strijde te trekken. In Schakkebroek werd hij 3e en in Dessel 5e. Het weekend daarna kwam hij pas helemaal opdreef en won hij de wedstrijden in Loksbergen en Tienen. Beide op een snelle ondergrond met een vettig laagje modder op, de favoriete ondergrond van Kristof!

Ondertussen bleef Niels regelmatig presteren en finishte voortdurend tussen de  10e en 15e plaats.

In de kerstperiode was Oostham twee keer het decor van het WTK regelmatigheidscriterium. Kristof werd hier respectievelijk 3e en 4e.

Op 20 januari werd de cross in Zelem gereden, dit is voor Kristof en Niels een thuiswedstrijd. In de aanloop naar het nieuwe wegseizoen was dit ook een ideale competitieprikkel voor onze andere renners. We stonden hier dan ook met maar liefst 8 renners van UCTB aan de start. Kristof ging hier voor eigen volk iets te voortvarend van start. Hij reed de hele wedstrijd aan de leiding maar in de voorlaatste ronde kwam onze ijzersterke ploegmaat Peter Verstraete nog op en over Kristof. Hierdoor behaalde we als team dus een 1e en 2e plaats. Iets later kwam Gunther Vogels  als 11e over de meet. En nog iets later zorgde Vladi voor een 3e podiumplaats, door 2e vrouw te worden.

Bij de amateurs kwamen onze jonge snaken weer aan de start! Aaron en Niels reden hier allebei een ijzersterke wedstijd en eindigde respectievelijk als 4e en 5e Tussen de grote mannen! Wat een knalprestatie! Onze wegrenners Yannick De Witte en Pieter Van Den Eynde waagde zich vandaag ook aan de start en finishte als 17e en 25e..

In februari werden de crossen in Veerle en Scherpenheuvel gereden. Kristof werd hier twee keer 3e. Kristof stond nu 2e op een 2 luttele punten van leider Jo Beckers in het WTK regelmatigheidscriterium.

In de laatste wedstrijd van het seizoen op de Klepkensberg in Ham-Genendijk moest Kristof dus als winnaar over de meet komen wou hij alsnog Belgisch Kampioen worden!

Na een heel spannende- en zenuwslopende wedstrijd die pas in de laatste honderden meters beslecht werd kon Kristof de overwinning en dus ook voor dé derde keer op rij de Belgische WTK titel mee naar huis nemen!

Met 5 overwinningen en 12 podiumplaatsen mag Kristof wel spreken van een geslaagd seizoen! En ook zijn zoon Niels Vanderheyden verdiend een dikke pluim voor zijn seizoen, als jonge gast van 17 jaar werd hij 6e in het algemene klassement!