Kampioenschappen Juli en Augustus

Op het Benelux kampioenschap te Zolder was het UCTB team goed vertegenwoordigd. Een heuse wolkbreuk maakte de koers uitdagend, waardoor verschillende renners zoals onze Yves en Pascal afhaakte. In de tweede helft van de koers bleef enkel de kopgroep nog doorzetten. Ondanks de barre omstandigheden behaalde Michel een mooie 5e plaats.

Iets later was het de beurt aan Gunther. Hij streed bij de masters B voor zijn kampioenschap. Gunter kwam in de buik van het peloton binnen.

Yves en Michel hadden de dag nadien de batterijen al terug opgeladen om te starten op het Vlaams kampioenschap in Betekom. Vanaf de eerste ronde probeerde Michel koers te maken. Na drie ronden alleen te knallen, liet hij zich inlopen door het peloton. Toen was het de beurt aan Yves om de ploeg in de kijker te zetten. Ondanks onze mannen quasi de volledig koers gemaakt hadden, werden de gehoopte uitslagen door andere renners ingenomen.

Op zondag 4 augustus stond het Europees kampioenschap op de agenda. De absolute Europese top van de amateurs  was hier vandaag vertegenwoordigd. Van België herkennen we de Belgisch amateur kampioen die vorige week nog 4e werd op Rad Am Ring: Michael Apers, en ex Benelux kampioen De Schutter John, alsook verschillende sterke amateurs uit West- & Oost Vlaanderen, als favorieten. Deze Belgische toppers waren aangevuld met Nederlanders,  Engelsen en Duitsers!!

Yves en Michel reden de hele koers attent en waren voortdurend in de aanval te zien. In de laatste ronde kon Yves demarreren. Michel deed de deur dicht met het idee dat Yves kon winnen! "We reden meer dan 50km/u” aldus Michel  “Dus ik was er van overtuigd dat het groepje koplopers van de ronde voordien ingelopen was". Jammer genoeg waren er nog een paar renners voorop. Yves behaalde wel een mooie vijfde plaats!

De komende weken staan er nog een aantal koersen op het programma. De ideale voorbereiding op het Belgisch VWV Kampioenschap!