Frank Schleck Granfondo “Wat een dag” Wat een weekend!

Op zaterdag 26 mei 2018 werd de 2e editie van de Frank Schleck Granfondo gereden in Luxemburg. Boven op de prestige die rond elke Granfondo hangt kon je jezelf hier ook kwalificeren voor het WK in Varese dat gereden wordt van 30 augustus 2018 tot 2 september 2018.

Vanaf 9u00 s ’ochtends begon de line-up voor de start in Mondorf-Les-Bains dus besloten wij als team om vrijdagavond de nacht door te brengen in een hotelletje in de buurt, zodat we ons op zaterdagochtend rustig konden voorbereiden. Het werd het Mercure Kikuoka Golf Club hotel, een prachtig gelegen hotel te midden van de mooie Luxemburgse natuur en de mooi aangelegde golfterreinen. Toen we daar aankwamen konden we nog even genieten van de zon op het gezellige terras van de golfclub terwijl we wat konden bijpraten met de teammaten.

 

De volgende morgen zaten we al vroeg aan de ontbijttafel om nog wat laatste krachten op te doen voor we ons richting de start begaven. Om 9u00 begon de line-up voor de 155km. Er werd gestart per leeftijdscategorie, waardoor de wedstrijd er totaal anders zou gaan uitzien voor ieder van ons. Er moet echt wel één ding gezegd worden. Tussen de start van de Line-up en de uiteindelijke start om 9u30 slaagde de organisatie er wel in om er een geweldige sfeer in te brengen. Er waren interviews met de gebroeders Schleck met Jens Voigt en Miguel Indurain, er was leuke opzwepende muziek en de presentatrice entertainde het publiek.  Toen er door de boksen de beste beats weerklonken, het vuurwerk aan de startboog werd afgestoken en de presentatrice op haar hoogtepunt van enthousiasme kwam, weerklonk ook het startschot! Het grote peloton trok zich op gang. En stillaan, klonken de beats verder en verder weg en waren het de stil draaiende kettingen en zoevende banden die de overhand begonnen te nemen. De koers was begonnen!

Een half uur later werd dit alles nog eens herhaald voor de start van de 85km, de wedstrijd waar Martine, Benny en Annick aan deelnamen.

Voorin de wedstijd van de 155km voelde Yannick al snel dat dit niet zijn dag was en moest lossen op de 2e klim van de dag en besloot er vanaf daar een goede training van te maken. Ondertussen was Pascal al helemaal opgeschoven vanuit zijn startbox naar de 2e groep overall. Dezelfde groep waar ook Kristof Kemerlinckx zich in ophield. Aaron Vogels (onze Youngster) was ook gestart met het gedacht er een mooie training van te maken, maar door zijn stuurvaardigheid en gewoonte van in een peloton te rijden schoof hij lange tijd mooi mee met het 3e groepje in de race. Kristof Vanderheyden (die nog een starbox later moest starten dan Pascal) was ook heel goed aan het opschuiven samen met de allereersten van zijn leeftijdscategorie. En ook bij Gunter ging het allemaal heel vlotjes in het begin van de wedstrijd.

Terwijl onze mannen bezig waren aan hun wedstijd probeerde ook onze vrouwelijke teamgenote Martine zich te plaatsen voor het WK in Varese op de 85km. Zij draaide voortdurend bij de allereersten de hellingen op en reed dan ook een heel goede wedstrijd. Terwijl de andere vrouwen in haar groepje allemaal mannelijke assistenten hadden om hun uit de wind te zetten moest Martine het allemaal alleen doen, maar ze was sterk genoeg op de bergjes om zich te handhaven en wist dat ze de snelste was aan de meet. Hierdoor won ze de wedstrijd in haar categorie, werd 2e dame overall en 44e in het algemene klassement tussen de mannen! En… ze plaatste zich hierdoor voor het WK! Wat een prestatie!

Ondertussen begon de wedstrijd bij onze mannen ook in zijn plooi te vallen. Pascal reed een zeer goede wedstrijd, maar kreeg toch nog een weerbots van de sterke inspanningen onderweg. Na 125km kwam hij de man met de hamer tegen, maar hield toch nog mooi stand en eindigde 50e in zijn categorie, wat voldoende was voor een WK selectie!

Kristof Kemerlinckx deelde zijn wedstrijd zeer goed in. Hij haalde zelfs onze sterke Pascal terug in en finishte zeer verdienstelijk op zijn plaats.

Dan is er natuurlijk onze berggeit! Kristof Vanderheyden moest in de verste gelederen starten in zijn leeftijdscategorie, maar schoof de hele wedstrijd sterk op! Hij kwam zelfs nog als eerste van ons team over de meet en finishte als 25e in zijn categorie waardoor ook hij zich verzekerde van een WK selectie! Alweer een sterke prestatie van onze Kristof!

Ook Aaron Vogels bracht zijn rit heel sterk tot een mooi einde en laat op zeer jonge leeftijd zien dat hij inhoud heeft. Deze prestatie werd mooi beloond met de overwinning bij u19. De trui van winnaar van een Granfondo! Dat pakken ze je nooit meer af Aaron!

Vader Gunter Vogels had vandaag minder geluk. Hij had meerdere keren pech en heeft zelf 20 minuten stilgestaan met een kapotte velg, waardoor het voor hem een trainingsrit geworden is. Hij kwam nog wel tot bij Yannick die echt een totale offday had en zo reden ze samen over de Finish.  

Alles samen zijn we hier in deze Schleckgf naar voor gekomen als super sterk team, met 2 overwinningen en 3 selecties voor het WK in Varese! Wat een top dag voor UCTB!

Een topdag werd een dag later, een top weekend! Want Yves Van Gorp won op een schitterende manier de koers in Mol-Rauw!