Circuit Cycling 2019

Op zaterdag 11 mei werd de aller eerste editie van Circuit Cycling gereden op de Nurburgring! De Nurburgring stond in ons geheugen gegrift als een parcours voor echte klimmers (zie Rad am Ring 2018), maar deze keer bleven we op het formule 1 circuit. Veel minder klimmen dan tijdens Rad am ring, maar toch moesten er tijdens elke ronde van 5km 2 hellingen overbrugt worden. Goed voor  100 hoogtemeters per ronde. Selectief was deze wedstrijd dus zeker en vast.

De deur stond achteraan in het peloton dan ook van in de eerste ronde open, want van in de start werd elke helling met een strak tempo op gereden. Het was wel wachten tot onze Michel in de 3e ronde als aller eerste de knuppel in het hoenderhok gooide. Sinds dien werd er vaker gedemarreerde. Maar echt wegraken lukte voor niemand. Aaron, Yannick en Michel bleven altijd attent voorin koersen, maar achteraan was er bij elke demarrage wel wat schade. Ook voor Lode, Pascal en Gunther was er een moment dat ze elk hun eigen tempo moesten zoeken.

 

Vooraan bleven de demarrages elkaar nu opstapelen. Ook onze Yannick toonde zich vandaag sterk en probeerde vaak weg te rijden, maar slaagde hier niet in. uiteindelijk konden er  toch 2 renners wegrijden: een ijzersterke Anthony Spysschaert en uiteindelijke winnaar Daniel Westmattelmann.

Daarna was het wachten tot het ingaan van de voorlaatste ronde vooraleer de koers helemaal openbrak. 2 renners reden weg (met toch wat hulp van de “nutrale” wagen) met daarachter een groepje van 10 renners (hierbij ook Yannick). De 2 renners bleven voorop. Maar het peloton kon in de lange afdaling wel terug naar de 10 achtervolgers rijden. Er moest dus gesprint worden voor de 5e plaats. Michel was met zijn gewicht op dit zware parcours stillaan om het einde van zijn krachten gekomen en Yannick had onderweg iets te veel kruid verschoten om nog echt goed te kunnen sprinten. Aaron had daarentegen een heel attente en verstandige koers gereden en had op het einde nog wat over om zich nog mooi als 5e te plaatsen in de peloton sprint dus de 9e plaatst te bemachtigen!

 Alg. klassement: 163 deelnemers

- Aaron 9e

- Yannick 14e

- Michel 18e

- Pascal 57e

- Gunther 82e

- Lode 96e

 

Klassering per categorie:

 

Juniors

- Aaron 1/4 deeln.

 

Mannen

- Lode 26/35

 

Masters 1

- Yannick 7/49

- Michel 9/49

- Pascal 25/49

 

Masters 2

- Gunther 14/35