1ste eetdag tav UCTB was groot succes!

In het weekend van 2 en 3 februari heeft wielerploeg ‘Unlimited Cycling Team Belgium’ (UCTB) uit Assent haar ploegvoorstelling gehouden voor het nieuwe wielerseizoen 2019, gecombineerd met haar eerste eetdag. De formule om beiden te combineren bleek een enorm succes met een opkomst van meer dan 400 personen!

 

De visie en de renners van de ploeg werden zaterdagavond voorgesteld aan het publiek, alsook werden alle sponsors uitgebreid in de bloemetjes gezet. Net zoals in 2018, het eerste wielerseizoen van deze jonge ploeg, zijn de doelstellingen van de ploeg voor 2019 onveranderd. De ploeg bestaat uit renners binnen de amateur en masters categorie, waarbij de focus in eerste instantie gericht is op de wedstrijden van de German Cycling Cup (GCC) en het Gran Fondo circuit.

 

De ploeg behaalde in 2018 in beide circuits overwinningen met de Gran Fondo Franck Schleck (Luxemburg), de Skoda Velodom Keulen (GCC), de Rothaus Riderman (GCC) en ook nog podiumplaats in Rad Am Ring (GCC). Daarnaast nemen verschillende renners van de ploeg ook deel aan de meer regionale wedstrijden binnen de VWV (Vlaanderen) en ECW (Wallonië) federatie. In de VWV federatie behaalde de ploeg in 2018 ook 1 overwinning. Een ander hoogtepunt in 2018 was de deelname aan het Wereldkampioenschap Gran Fondo in Varese (Italië) waar 3 renners van de ploeg vertegenwoordigd waren.

 

De visie en aanpak van deze ploeg is uniek in de regio en heeft blijkbaar ook een aantrekkelijk effect op renners van andere ploegen. Zo heeft UCTB zich voor 2019 niet alleen versterkt met een aantal vaste renners, maar ook met 3 renners die de ploeg zullen bijstaan als ‘gastrenner’. Een van deze gastrenners is Niels Merckx, die vast aangesloten is bij Hand in Hand Baal. Naast zijn vast wegprogramma bij Hand in Hand Baal krijgt hij bij UCTB de kans om met een sterke entourage ook deel te nemen aan een aantal wedstrijden van de GCC en het Gran Fondo circuit. Merckx behaalde in 2018 zilver op het wereldkampioenschap Gran Fondo. Ook in 2019 zal het Wereldkampioenschap Gran Fondo een van de grote doelstellingen worden voor UCTB (dit jaar in Polen), naast sterke prestaties neerzetten in de wedstijden van de GCC.